Tiden går alldeles för fort!

Det känns ganska otroligt att jag snart har haft Gallina i 7 år. Vi har gjort så mycket roligt tillsammans, och hon har alltid fått vara fräch om man bortser från senskadan 2010. Nu är hon 21 år (!) vilket känns overkligt.
 
Jag har tidigare inte tyckt att det har märkts att G har blivit äldre, hon är fortfarande fin i kroppen och är trevligare att rida nu än någonsin. Faktum är att hon blir mjukare och stadigare i formen för varje månad. Det är väldigt konstigt att det kan vara så, äldre hästar brukar ju bli stelare.
 
Den enda skillnaden jag har börjat märka (nu under senare delen av denna sommar/höst) är att Gallina inte är riktigt lika pigg längre. Förut var hon alltid framåt vad man än gjorde, pinnade på som en halvgalning. Men nu kan hon vara jätteseg i början av ett ridpass. Tills man gör något som hon tycker är kul, för då blir hon plötsligt en piggelin igen! Till exempel kanske man knappt får henne att trava fram inför en träning, men sedan när man styr mot bommarna bara drar hon järnet helt plötsligt. Och sedan är hon lika pigg passet genom.
 
Förut reds G i princip varje dag, det funkade helt enkelt inte att hon stod. Nu rider vi ungefär varannan, vilket känns ganska lagom. Vissa veckor blir det flera dagar på rad, och andra får hon vila. Vi tar det lite som det kommer helt enkelt.
 
Hur som helst hoppas jag på flera år tillsammans. Så länge hon är frisk och verkar till freds med livet fortsätter vi på samma vis som alltid.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken underbar bild på er två!

2012-11-11 @ 20:27:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0