Ridning x2

Igår efter jobbet hoppade jag och syrran lite på gräset. Jag red barbacka på Monty, han var fin! Vi hoppade en mini-bana vilket var väldigt skoj =) Efteråt tog vi en skrittsväng ute i skogen i sällskap av en tredje tjej.
 
Efteråt åkte jag till stallet o red ut med Anna o Chanell. Vi lekte ponnybusar och rejsade järnet på åkrarna :P Hästarna var mycket glada! Jag red barbacka o Anna hade sadel, tur det eftersom Chanellisen bestämde sig för att lägga av en bockserie för första gången någonsin!!! (Damen är 20 år eller så). Vi hade väldigt kul.
 
Lättaste sättet att plocka fram hinder:
 
 
 
Monty vid förra hoppasset:
 
 
 

Allsång i repris

Tjena! Sitter i soffan o degar framför tv:n. Lyssnar på min favvolåt av Gyllene Tider: Juni, juli, augusti. Den är så härlig! Idag har det varit fullt upp som vanligt, cyklade hemifrån strax före åtta och kom hem vid fem. Imorgon är det knatteläger, vilket innebär att jag får en lite kortare dag. Tack och lov för det, eftersom jag jobbar på mitt andra jobb i helgen!! Och det är inte tider att leka med, brukar inte komma hem förrän halv sju på kvällen därifrån...
 
Om det är fint och jag inte är helt slut imorgon kanske det blir en uteritt på Monty efter lägret. Det vore trevligt. Idag var det dock inte särskilt lockande eftersom lillponnyn var helt grå!
 
Ja o Monty för ett tag sen
 

Blev stångad av en get idag på jobbet...

... så att det började blöda!! Inte varje dag det händer direkt... :P
 
Jag är verkligen helt slut, har varit det hela dagen så nu bara längtar jag efter att få sova! Det har inte hänt så mycket annat än det, vi har haft dagläger för ett stort gäng 7-11 åringar och jag kan gladeligen meddela att det flöt på bra. Börjar komma in i det hela nu.
 
Imorrn blir det samma kör igen, 37 taggade barn och hästar och massa andra djur. Traktorn och jag börjar bli riktiga polare och idag kunde jag till och med växla med knapparna utan att den hoppade iväg (det finns vanlig växel men på alla växlar kan man välja 4 olika lägen som ställs in med knappar)! Hi-tech traktor det där...
 
På väg tillbaka till gården efter att ha lämnat av alla barnen hos sina föräldrar första lägerdagen på sommaren
 

Hagmys

Alltså hon är så underbar, min fina häst!!
 
 
 
 
 
 
 

Självklart

Fasen! Jag åkte till Hööks idag för att köpa ett dressyrspö... och fick jag med något hem eller?!!
 
Jag hade valt ut ett men hittade sedan en tröja jag ville prova. Lade spöt åt sidan i provhytten och glömde det sedan helt. Typiskt. Nu får jag åka en gång till, fast då blir det nog My One, det ligger lite närmre.
 
Jag köpte i alla fall en tröja och en grimma som kan ligga borta vid hagen. Ska snart åka iväg och kolla till min fina lilla häst. Igår verkade hon lite piggare, vilket känns bra. Gallina känner stona som hon går med sedan tidigare, men det var ett år sedan de gick i hagen tillsammans varför hon förmodligen inte kunde komma helt till ro första dagen. Nu verkar dock alla tre trivas bra tillsammans och det är lugnt och harmoniskt. Ett perfekt litet gäng!
 
Utöver Hööks så shoppade jag o syrran loss lite i Kista. Vi var dock så trötta att vi inte orkade igenom alla butiker. Tack och lov är jag lite piggare än igår, jag låg i soffan hela dagen!
 
Imorgon gäller det att vara på topp, vi har 37 (!!!) barn som kommer på lägret och jag jobbar nu 12 dagar i sträck innan nästa lediga helg. Det blir tufft.
 
Blev en sådan här
(bilden lånad från Hööks hemsida, klicka på den för att komma dit!)
 

Midsommarmorgon i beteshagen

Damerna verkade ha det bra. Gallina såg ganska trött ut men förhoppningsvis vänjer hon sig snart. Hittills verkar myggen inte vara alltför besvärande, skönt! Jag hade tänkt att ta en liten shoppingrunda idag men inga hästaffärer är öppna... Det får bli imorgon. Ska kika på en enkel grimma som kan ligga borta vid hagen (vill inte lägga min lädergrimma där), lite anti-mygg grejer, kanske ett schabrak men huvudsakligen behöver jag ett nytt dressyrspö eftersom jag råkade böja av mitt för någon vecka sedan medan jag stod på marken o pladdrade.. hehe...
 
 

Betessläpp

Sist Gallina gick på bete var väl 2008 eller 2009 tror jag... Men nu är det dags igen! Jag hoppas att det kommer funka, det är ju himla smidigt. Men vi får se, är myggen för jobbiga så får hon komma in igen. Idag var hon dock nöjd och glad =)
 
 

Första dagen på sommarjobbet

Det känns lite konstigt att skriva det eftersom jag är på RB så fort jag får chansen ändå! Men nu är det på allvar =) Vi hade en mysig liten grupp på nio barn idag, åldrar 4-7 år. Det vräkte ner regn hela dagen men alla var positiva ändå. En bra start på lägersommaren med andra ord!
 
Lägret slutade klockan två men jag och syrran fixade med städning och matade djuren efteråt, så jag kom inte hem förrän vid halv fem. Då var det dags för stallet, men jag var blöt och trött och frusen.... Så är det att ha häst, man måste även fast man helst skulle vilja göra något annat (läs sova!) ibland.
 
När jag väl kom dit och fick klappa lite på Gallina blev jag dock mycket piggare och ägnade en god stund åt att göra henne ren och fin. Tvättade benen och borstade med magic brush, som är hennes nya favorit!
 
Det blev ingen ridtur idag, det hade nog behövts efter gårdagen. Jag kan väl avslöja att vi inte gjorde det vi egentligen skulle ha gjort. Både jag och G var otaggade på dressyr, så istället kortade jag upp lädrena ordentligt och så galopperade vi i fullt ös utmed en åker istället. Det var helt galet härligt!!
 
Förra våren
 
 
 

Programmering

Hej!
Har ägnat hela kvällen (i alla fall sen jag kom hem ifrån stallet) åt programmering. Vi har sex uppgifter som ska in senast den 17:de och som vanligt gör jag allt i sista stund.. Hmm.. Det är Java vi programmerar i, vilket är helt nytt för mig. Det är självstudier så jag är otroligt glad att ha min pappa hemma vars intresse är just programmering. Han använder dock inte Java men grundprincipen är densamma i alla kodningar. Tidigare har jag programmerat i Python och C.
 
Det är ganska kul när saker och ting fungerar faktiskt. Man kan göra mycket med enkla medel om man bara är lite strategisk. Ikväll har jag gjort ett program som beräknar en viss talföljd, genom olika beräkningar beroende på om inputsiffran är jämn eller ojämn. Sedan räknar den ut lite grejer och skriver ut några tal. Inte så wow direkt men nu är den iaf klar!!!
 
Ridningen idag gick väldigt bra. Gallina var dock lite trött från gårdagens pass, så imorgon blir det nog markjobb. Hörs imorrn =)

Regn

Det verkade bara vara jag som hade missat alla varningar om skitväder idag. Jag hann bara promenera till RB, jobba en timme och sedan öppnade himmelen sig och åskan dundrade. Det blev ingen mer promenad för min del. Tur att syrran kunde köra hem mig!! Hade inte varit kul att gå hem i det där.
 
Det positiva med detta väder är givetvis att det går att rida utan att dö av värmeslag. Jag och Gallina var nere i ridhuset och det gick faktiskt rätt så bra =) Gallina var framåt och positiv, mjuk och fin! I slutet kändes det som att jag nästan hade henne precis där jag ville. Jag hoppas att vi imorgon kan fortsätta där vi avslutade idag.
 
Fina hästen! 2011
 
 

Godmorgon

Sitter o äter frukost, blev en sovmorgon eftersom jag väcktes strax före fem imorse av åskan. Det var bara att kravla sig upp och dra ur all teknik i huset, för att sedan försöka somna om. Tack och lov för öronproppar! Haha
 
Snart ska jag promenera iväg till RB, ska hjälpa till lite där eftersom de är kort om folk på ponnyridningen. Förr var jag alltid där och jobbade på PR, från det att jag var 12 till ca 17 år. Jag tjänade lite pengar samtidigt som jag fick göra det jag tyckte bäst om. Det var perfekt!
 
Lääängesen på RB
 

Tja

Har ägnat morgonen åt att klippa gräset och fixa med min iphone (5). Den har bara legat i sin låda i flera veckor eftersom jag inte haft tid att aktivera den.. Men nu jäklar!! Vilken uppgradering från min förra måste jag säga.
 
Igår blev det ingen ridning på Gallina. Det var så himla varmt att hon var svettig bara av att vara. Istället fick hon en dusch efterföljt av en sväng ut till en gräsplätt. Idag hoppas jag däremot på att vi ska orka!
 

Film från idag

Här har ni filmen från hoppningen med Monty idag. Han är verkligen en liten pärla! Tror att han är runt 135cm i mkh, 13 år och har väl inte gjort något speciellt tidigare. Tror inte att han är tävlad faktiskt. Men han skulle ju lätt kunna gå MSV/MSV med träning, så RB har fått sig en riktig kanonponny.
 
Det var väldigt roligt att hoppa lite i alla fall. Nu har det väl gått ett år sedan sist, och hopptränat har jag inte gjort sedan år 2010!! Det är verkligen tråkigt att inte hoppträna regelbundet. Sitsen tar ju också stryk, vilket syns tydligt på filmen. Men med Monty kanske det blir en ändring, vem vet =)
 

Wow

Jag och lilla Monty idag =) Åh, vilken ponny!! Vem kan säga att de bara kan hoppa upp på en liten c-ponny o hoppa 120 som om det vore inget liksom?!
 
Ignorera min halvkassa sits o muppiga outfit :P Har inga RB-ridbyxor
(vill inte ha samma kläder i stallet som där nämligen)

Illröd och helt slutkörd

Det har varit två hektiska dagar! Igår var jag utomhus från 6:30 på morgonen till ca 21 på kvällen. Det var långpromenad, hoppning, körning, två badomgångar med hästar, stallet och mer ridning!
 
Gårdagen följdes upp med en förmiddagstur till vagn (vilket ju inte är särskilt jobbigt, tack o lov!) men sedan blev det fullt upp med att baka, bära bommar + stöd, hämta hästar, organisera och till sist köra igång kickoffen! Hästfotbollen gick förvånansvärt bra tycker jag, tjejerna var riktigt duktiga även om vissa av hästarna var lite struliga...
 
När träffen var slut hade klockan hunnit bli strax före fem och det var då dags för mig att åka iväg till stallet. Jag försökte rida ut barbacka men det var så fasansfullt mycket mygg att vi fick vända och rida på ridbanan istället. Gallina var fin och mjuk =)
 
Nu ska jag snart sova, för jag är helt slut och trots värmen samt det faktum att huden glöder så känner jag mig lite frusen. Jag borde ha smort mig, solen har gassat hela dagen!
 

Projekt inkörning

Igår vad jag på RB hela dagen! Jag och syrran hann göra massor av aktiviteter, bland annat körde vi en tur med Vendela och Zara. Zara (den ljusa på bilderna) är 24 år och världens klippa. Hon är supersnäll, lugn men kan ändå tända till och tackar inte nej till lite racing. Därför kändes det idealiskt att ha henne framför Vendisen på hennes första tur med vagnen utan en person på marken bredvid.
 
Körningen gick jättebra. V är verkligen duktig, hon lär sig snabbt och verkar tycka att det är roligt att äntligen få vara med lite. Eftersom hon gått med föl tidigare har det blivit så att man gärna gosar mer med fölet än henne. Men nu är det Vendisens tur! Hon kommer bli barnens favorit, garanterat!
 
Efter körningen badade vi shettisarna. Vendela var lite tveksam men Zara fick med sig damen ner i vattnet, eftersom Z älskar att bada! Sofie fick hålla pållarna medan jag fotade, men Z fick plötsligt för sig att hon ville simma. Då var det inte lika lätt längre att hålla i båda. Zara fick ta sig en simtur på egen hand :P Tyvärr hade jag lagt ner kameran precis då!
 

Underbart är bara förnamnet

Film kommer senare :)
 

Matblogg?

Det blev inte så mycket häst idag. Gallina fick vila eftersom jag skulle bjuda på middag o hästarna kommer inte in förrän efter 17. Imorrn blir det dock ridning!
 
Jag lagade stay ayam (chicken satay), en Malaysisk rätt som är helt galet god. Jag har ett recept som ger en rätt så autentisk smak, men det är givetvis inte riktigt samma sak som att sitta på Perhentian o käka!
 
Satay Pörnill style
 
Perhentian <3

Dagen so far

Tjohej! Idag var jag och syrran ute o promenerade en sväng på morgonen, blev ca 8-9km med mer uppförsbackar än jag hade tänkt mig.. hehe. Men vi kom runt (provade ett spår vi inte tidigare gått). Efteråt var vi på Willys o handlade lite till 4H avslutningarna, till lägerträffen, till S och även till middagen jag ska laga ikväll.
 
En liten dold talang kanske... Jag är ganska bra på att laga mat och baka. Det är något jag tycker är väldigt roligt, bara det är krångligt och jag har gott om tid. Idag utmanade jag och S oss själva genom att göra vår första sufflé ever! På Masterchef säger de alltid hur svårt det är att få den perfekt, eftersom den inte reser sig om man gör fel. Men våra suffléer blev kanonbra =) Se bara nedan så snygg! Haha
 
 
Nu har jag vilat ett tag med en bra bok, nämligen Sparks' The Last Song. Det börjar dock "klia" i benen igen så det blir nog en till prommis innan stallet.

Shopping, Ulriksdal & körning

Halloj! Idag har jag hunnit med mycket, och dagen är ändå inte slut. Imorse vaknade jag strax efter sex och gick ut på en långpromenad (ca 1½h). Efter det kom syrran över och vi åkte till My One och Hööks. Jag köpte lite myggspray, hästsalva och ett par strumpor. Inget spännande direkt....
 
Sedan åt vi lunch i fina Ulriksdals slottsträdgård. De har en hel-vegetarisk buffé där, som är helt orolig god (och fräch!) Vi tog även ett varv bland alla blommor också.
 
Efter det åkte vi till RB och körde en sväng med Vendela. Det blev hennes andra tur med vagnen, och det gick hur bra som helst! Vendisen var jätteduktig! Vi kunde t.o.m sitta båda två i vagnen ett litet tag.
 

Nu är jag tillbaka!

Hoppsan, det blev lite mycket med allt. Men nu börjar ledigheten smyga sig på så det borde hända lite mer här framöver =)
 
Jag får väl börja med att berätta om min fredag, eftersom det inte direkt hänt något kul sedan dess. (Jobbade hela denna helg).
 
Förutom min vanliga morgonpromenad runt sjön åkte jag även in till stan och knatade runt till diverse ställen där. Bland annat fixade jag och några kompisar en supergod brunch på förmiddagen. Det var väldigt trevligt, vi firade att vi överlevt förra veckan!!
 
På eftermiddagen bjöd Gallina på en fullkomligt underbart ridpass! Damen var verkligen helt galet fin, och lydig dessutom. Jag hoppas att det går lika bra imorgon =) Men man vet aldrig hur hon är efter vila, jag har inte hunnit rida i helgen nämligen. Vi får se.
 
I veckan ska jag och syrran åka till Hööks (eller vad det nu blir, någon hästaffär iaf) och shoppa grejer till vår kickoff, det blir ju en liten fotbollsturnering till häst och vi ska givetvis ha hästiga priser! Sedan behövs säkert en del grimskaft och annat till lägrena. Jag kommer även leta upp en bra flugspray till Gallinisen.
 
Vi hörs!
 
Brunchen =)

RSS 2.0