En timme och arton minuter till deadline

Jag är äntligen klar med min uppsats! Med tanke på att jag började skriva i tisdags känns det ändå som att jag har lyckats bra. Jag hade planerat allt i förväg eftersom jag visste att tiden skulle bli knapp med alla tentor i vägen. Jag har döpt uppsatsen till "Texens känslomässiga kompromiss" och den handlar om vilka egenskaper hos texten som öppnar upp för känslobearbetning (för att vara mycket kortfattad).
 
Jag ska belöna mig med en långpromenad och sedan se fram emot eftermiddagens ridpass med Gallina. Efter tisdagens träning känns det så himla roligt och bra!
 
Gallina i tisdags. Fin i kroppen trots att gräset fullkomligt exploderat de senaste veckorna!

Fotboll till häst?

Jag har ju berättat vid tidigare tillfällen att jag och syrran ska ha en kickoff för de tjejer som ska jobba läger för oss i sommar. Vi ville göra något annorlunda och roligt, och bestämde oss därmed för att vi, om möjligt, skulle spela fotboll till häst!
 
Det är något som RB's hästar definitivt aldrig har gjort tidigare, så vi var inte säkra på om det över huvud taget skulle gå. Det är inte alla hästar som tycker att blåa, studsande bollar är särskilt trevliga...!
 
Så här har ni ett litet filmklipp från Wios första möte med den blåa bollen, och mitt första försök någonsin till att försöka spela fotboll uppifrån hästryggen. Jag hade lite för korta ben för att träffa bollen varje gång, men Wio hjälpte till. Den lilla klippan!
 
Detta var helt galet roligt och det kommer göras om. Nu hoppas jag bara att tjejerna kommer tycka det är lika roligt som jag =)
 

Morgonupptåg


Somrig start på dagen

Man ska äta frukost för att det är gott, det tycker i alla fall jag! Nu när sommaren kommer med alla härliga frukter och bär kan man dessutom äta väldigt goda, men fortfarande nyttiga frukostmål.
 
Klockan är nu ca 6:30 och jag har varit uppe ett tag redan. Håller på att koka suchiris som jag ska ha ikväll. Om en timme ska jag hoppa upp på min cykel och pinna iväg till RB. Dagen har kommit för att testa vår idé. Det blir spännande! Jag återkommer med bilder =)
 
Jordgubbar, banan, kanel & naturell yoghurt

Fantastiskt rolig träning

Å, vad roligt vi har haft! Man känner verkligen när det är rätt, och min tränare är rätt. Det är svårt att förklara, men hon har det där som så många vill ha, men aldrig kan få. Hon har känsla. Hon vet vad hästarna behöver. Gallina är alltid så nöjd och avslappad efter ett pass för C. Då vet man att det är rätt. Det finns inget tvång, inga hårda tygeltag, ingen ilska.
 
Det kanske låter självklart, men nej, det är inte alla tränare som gör saker och ting för hästens bästa. Ofta handlar ridningen om genvägar och styling. Men det vi ägnar oss åt bygger upp från grunden. Det kanske kan verka tråkigt att behöva gå tillbaka till grunderna, men det är vad som kommer ge dig en hållbar häst. Ibland måste man stanna upp och fråga sig vad man håller på med och om det egentligen är det man tror på. Jag tror på detta!
 
Nu måste jag skriva vidare på min uppsats.. Hej så länge!
 

Tisdag fm

Gallina fick nya skor imorse, och blev givetvis väldigt lycklig när hon väl fick komma ut i hagen. Nu när gräset har kommit tycker hon att jag är helt ointressant, och är därmed ganska svårfångad. Därför får hon stå i ruta när hovvis kommer på förmiddagen (idag kl10). Det är smidigast så.
 
Här är lite hagbilder från idag:
 

Tenta och ridning

Imorse steg jag upp strax före sex för att hinna i god tid till tentan. Värsta mardrömmen är ju att SL krånglar så att man inte får skriva.. Tågen gick dock i tid idag vilket gjorde att jag till och med kunde stå i en evighetskö på 7-11 för att köpa vatten. Normalt sett brukar jag ta med en Froosh till tentan men jag hade så ont i halsen att det inte kändes lämpligt.
 
Efteråt belönade jag mig själv med ett varv runt sjön i löparskorna, det var väldigt varmt men ändå skönt (ca 6,7km). Sedan dess har jag legat utslagen i soffan, varit i stallet samt handlat.
 
Det är träning imorgon så därför kändes det viktigt att rida ordentligt idag. Nu blev det inget superpass direkt men jag tyckte att jag fick igenom det jag ville. Sedan tyckte jag inte att G kändes helt 100, men det är svårt att veta när hon knappt gör något på dagarna. Vi får se vad C tycker imorgon. Ser i alla fall fram emot det!
 
Nu tänkte jag sova.. Måste samla energi till morgondagen. Jag har två dagar på mig att skriva min uppsats och det kommer bli tajt. Dessutom kommer hovvis kl 10 imorrn (och träningen är kl 19) så det blir lite upphackat... Men det löser sig! Gonatt
 
Jag & G på dressyrtävling i Enskede 2009

Gaaah...

Detta pluggande är sååå tråkigt. Dessutom har solen gömt sig bakom molnen och det har börjat regna... Som väl var hann jag med en timmes powerwalk i solskenet i morse, och några timmar på altanen innan detta omslag. Nu återstår bara pluggandet, som hittills har varit det enda jag ägnat mig åt sen morgonen (förutom lunch). Imorgon bitti missar jag min standardpromenad pga tentan. Men det får bli efteråt istället! En timme om dagen varje dag, minst. Det är bra för både kroppen och själen!
 
Jag är en multitasker.. på frl i skolan (hehe)
 

Tentalördag

Okej, så det kanske inte var optimalt planerat att gå på en tvåtimmarsbio klockan nio på kvällen dagen innan tentan... Men å andra sidan kunde jag ändå inte somna pga nervositet så det var väl hugget som stucket. Filmen (Fast 6) var galet bra. Jag älskar att de alltid kommer med något nytt, och att det är samma gamla crew (iaf största delarna).
 
Vi får se hur det blir med tentan, jag behövde svara på en fråga i A-delen för att bli godkänd och dessvärre var det induktion av en fibonaccitalföljd... Bara namnet får mig att rysa, haha! Så jag hoppas att jag svarade rätt på allt annat istället.
 
Snart ska jag sova, blev väl inte mer än 4-5 timmar i natt och jag behöver verkligen vara pigg imorrn eftersom det blir mer tentaplugg då.
 
Idag har Gallina fått motion på utebanan. Hon var jätteseg hela ridpasset, förutom just på vägen hem då hon plötsligt blev ett krutpaket. Så det är inte energin det är fel på, utan motivationen! Imorrn blir det kanske ridhuset i stället, det är lite lättare att kommunicera där inne.
 
Jag har tänkt att läsa ut min bok ikväll; The Golden Compass. Den är facinerande skriven! (Storyn är givetvis bra också, men det är något med hans sätt att lägga fram berättelsen som är så annorlunda). Tror jag går o gör det nu. Tjingeling!
 
Jag och Gallina på ryttis för ett antal år sedan

Missar dressyrkursen =(

Åh, min tränare ska ha en kurs nästnästa vecka, och det hade varit så roligt att vara med! Men just den dagen har jag och syrran planerat in en kickoff för lägertjejerna, vilket vi inte har kunnat hitta ett annat datum för. Det var synd, men å andra sidan kommer det nog bli riktigt roligt med kickoff'en, vi har nämligen tänkt att testa något som vi aldrig gjort förut. Men innan jag säger för mycket måste vi ut o testa idén, eftersom vi inte vet om det kan fungera. Det beror helt på hästarna!
 
Innan allt det där är det dock en massa, massa skolarbete kvar. Imorgon har jag tenta klockan 8 på morgonen (ja, det är en lördagstenta!!!) och på måndag ytterligare en. På torsdag ska min uppsats in och sedan kommer deadlinen på programmeringskursen ytterligare lite senare. Har ytterligare en tenta efter det...
 
Nu ska jag plugga ett tag till, åka till stallet och ikväll ska jag se nya Fast and the Furious! Tjingeling!
 
Dåligkvalitémenroligtändå@gamlapixpåoss

Hej!

Det är lite dåligt med update nu, det är tentaperiod! Snart börjar jag dock mitt underbara sommarjobb och då kommer det förmodligen flöda in bilder och filmer på massor av söta ponnysar!
 
Idag har jag och Gallina tränat. Först red C, min tränare, på Gallina. Sedan satt jag upp en sväng för att känna efter och se till så att jag förstått de instruktioner hon gav mig då hon red. Gallina var fin! Vi ska nu jobba i skritt till nästa träning, och varje pass kommer gå ut på att få Gallina mjuk, mer lösgjord/stretchad i sina höfter samt att hon ska hitta sin egen balans.
 
Innan träningen ägnade jag mig som vanligt åt stallsysslor. Idag fick jag hämta stallets största skottkärra för att få plats med det hö Gallina inte har haft lust att äta. Dvs i princip allt hö hon har fått under det senaste dygnet!! Höet duger inte längre... hehe. Men det är bra, hon reglerar själv hur mycket mat hon behöver, har alltid gjort det.
 
Jag hade tänkt att ta några fina bilder på henne idag, men eftersom jag var själv och Gallina går efter mig som en hund var det lite knepigt. Får försöka lura med mig någon snart! Vill verkligen ha några nya, fina bilder!!
 
Det enda kortet som blev taget idag!

Totally absent

Hey, det har inte hänt så mkt på hästfronten på senaste. Har varit på landet o i skolan mest. Och ute i löparspåret så klart! Det gör mig riktigt lycklig =)
 
Gallina mår bra, vi håller på med igångsättningen fortfarande. Idag for hon runt som en virvelvind i longerlinan så jag kan väl inte påstå att detta pass var någonstans i närheten av vad vi ska hålla på med.... Hehe.
 
Utöver deta har jag just beställt två av Nicholas Sparks böcker: Safe Haven (älskade filmen!!) och The Last Song. Tidigare idag skaffade jag mig en Iphone 5, kände hur kontot bara torkade ut genom att skriva på pappret, haha! Men jag blir galen på min HTC så nu ska jag ha en vettig mobil. Passade även på att införskaffa en neonfärgad bikini (typ någon oragne/rosa eller så). Supertuff!
 
Pysen, Vendela o jag förra sommaren =)
 

I love this quote

 
"When life puts you in tough situations, don't say why me, say try me"

Impulser

Ofta hakar jag på om en möjlighet öppnar sig, även om det är i sista sekund. Under den tid då Gallina var stående pga senskadan tränade jag ett litet sto i hoppning åt ägaren. Hon hade även en fullblodsvalack som ett halvår/år eller så tidigare hade gått löp på galoppen. När hon tog hem honom var tanken att jag skulle börja hoppa med honom lite.
 
Det var en väldigt snäll liten häst, men han hade lite problem med galoppfattningarna och framåtbjudningen. Vi kom dock ganska bra överrens på vårt första ridpass tillsammans. Därför bestämde jag mig (med ägarens tillåtelse givetvis) för att haka på på dressyrtävlingen som skulle vara i stallet några dagar senare.
 
Adde, som bara var fyra år och skolriden i ett halvår, var duktig och orädd på "tävlingen". Men det var dock inte det lättaste att styra runt honom innanför staketen, han var lite överallt. Trots det skrapade vi ihop ca 50% i LC:1, vilket jag efter omständigheterna tycker är ganska bra.
 
Här har ni oss =)
 

Om jag skulle välja någon att ha som förebild inom ridsporten...

... så skulle mitt förstahandsval bli Meredith Michaels Beerbaum. Hon är kanske  inte den ryttare som rider prydligast, men hon har en så otrolig "fighting spirit" och hon verkar verkligen tycka om sina hästar. Hon är så otroligt häftig att se på, speciellt vissa rundor som hon gjorde med Shutterfly. Jag glömmer aldrig den gången jag slog på TV'n och hon satsade allt i en omhoppning med honom. Inför sista jätteoxern var det en lång galoppsträcka, och hon gav honom i princip fritt fram att springa. De kom i en otrolig galopp på nästan långa tyglar och seglade över hindret, i totalt samspel. Det var magiskt.
 
Se bara det här, helt otroligt!!
 
 

Tre ovisade bilder från 3/5

Sötisarna Monty, Wio och Aragon på vår långritt till crossbanan
 
Jag och Monty efter ridturen
 
 
Min fina lilla häst på vårt andra ridpass sen kliniken =)
 

Om en bild säger mer än tusen ord, vad säger då en film?


Favoritbilden från förra året

Den värmer hjärtat =)
 

behöver.träna.nu

Åh, träningen imorgon ställdes in så nu blir det ingen dressyrträning på typ två veckor för oss!! Känns väldigt trist, vi behöver verkligen träna. Jag bara lääängtar efter att få komma igång ordentligt med Gallina igen. Lära oss piaff!
 
Vi var i alla fall ute och red idag igen. Härligt är bara förnamnet. Gallina var en liten boll av överskottsenergi, lite för pigg för sitt eget bästa (hennes kondition är inge vidare efter att enbart ha skrittats i flera månader).. Men som alltid har Gallina en egen åsikt om vilken gångart som ska gälla, samt tempot i den gångarten och när gångartsbyte skall ske.. Hehe. Med andra ord for hon iväg som om hon hade en eldkvast i svansen och när jag tog en förhållning samlades den energin framåt-uppåt istället. Men det var härligt och roligt ändå, jag vet ju att hon aldrig skulle göra något dumt. Hon är ju världens snällaste.
 
Mina ridbyxor såg inte fina ut efter ritten... Gallina har gått naken i hagen de två senaste dagarna och rullat sig ordentligt. Jag orkar inte krångla med sadel när vi bara ska rida ut så det blev barbacka = gråa+hååååriga byxor!
 
Vill vara med i TH cup igen (dressyrcup i stallet)
Här var vi förra året. Gallina gillade inte staketen... hehe

 

RB 4 life

mitt emellan här nånstans

tog V.I.P-gänget scenen med glans

på RB var det vi och inga andra

det var på helgerna vi träffade varandra

livet runtom fick stå stilla då

skönt att slippa verkligheten o så

tillbaka som oskyldiga barn vi var

det var härligt att uppleva sånna dar

en flykt ifrån plugget och grupptrycket

livet på gården betydde mycket

stojade och flamsade o red en hel del

en dag på RB slog aldrig fel

genom skog och mark i full galopp

stockar och pinnar fick bli till små hopp

ofta hamnade vi på backen då hästarna stack

en ansvarig vuxen hade väl fått en hjärtattack

men vi skrattade och red iväg igen

o då jag kommer till gården finns den känslan än

 


Struntade i att jag var helt slut...

... och red ut en sväng i kvällssolen med min fina häst. Gallina var helt gaaalet pigg! Jag tänkte att "tjaa, hon kan väl få springa lite", slutade dock med att jag fick hålla i för glatta livet och fick inte damen att skritta på flera hundra meter. Haha! Det var härligt =) Jag kan inte ens komma ihåg sist vi var ute o red. Har längtat.
 
wiie

Filmen jag längtade efter..

Har jag äntligen fått se!! Den kom ut på bio i USA i februari men har inte gått att se här hemma förrän långt efter. Nu har jag dock sett den och den var värd all väntan! Nu längtar jag efter nästa film, nämligen den nya Fast and Furious som kommer framåt sommaren. Älskar de filmerna!!
 

Medan vissa sover skriver andra tenta

Kom precis hem från skolan, där jag skrev en 4 timmars tenta. Det var ganska kort om tid, man brukar ofta ha 5 timmar på sig. Jag började min dag klockan 06:00 imorse med lite matte (seminarieuppgifter) och därefter åkte jag iväg. Klockan nio började tentan och det gick nog helt ok.
 
I eftermiddag ska jag till stallet och så blir det ännu mer plugg. Imorgon jobbar jag hela dagen så det blir nog bara en snabbis i stallet.
 
Tjingeling så länge!
 
Jag och Peter Pan, BRC 2009

<3

Idag har vi ägnat oss åt lösgörande arbete. Bland annat öppna och skänkelvikningar. Travat lite på volter men främst en massa skrittjobb. Gallina känns ganska bra, lite sämre musklad i vänstra delen av ryggen dock. Inget som jag ser från marken, men det känns som så när jag hoppar upp. Hon är liksom mer fyllig på höger sida... Hon är däremot ganska jämn i båda varven. Riktigt pigg är hon dessutom, trots att hon i princip bara får hösilage!
 
Idag

Kanonväder på ritten

Vi har verkligen lyckats tajma de bästa dagarna denna vecka. Imorse sken solen för fullt och blåsten var i princip försvunnen. Jag red Monty igen, syrran hade Wio och mamma red på Aragon (världens snällaste fjording). Vi var ute 1-1½ timme någonting. Red bort till vattnet idag igen, det är så härligt att rida genom =)
 
Monty var mycket lugnare idag, men nästan piggare än sist. Han taggade speciellt till på hemvägen, då vi galopperade en hel del. Längtar redan till nästa gång vi rider.
 
Jag och sötponnyn

Uteritt idag

Jag, syrran och mamma ska rida ut en sväng idag. Vid nio är det sagt, vi får se hur det blir med det... Jag ligger fortfarande i sängen i alla fall!
 
Inte nog med detta! Jag ska rida en sväng på Gallina i eftermiddag också. Igår tränade vi från marken och i onsdags tog vi bara en promenad, så nu är det dags. Roligt!!
 
Från RB i onsdags:

Första slarvfelet....ever?!

Jag hade min andra KS i flervariabelanalys i måndags och trodde att jag inte kunde något. Det visade sig dock att jag kunde tillräckligt för att få bonus till tentan. Det vill säga, om jag INTE HADE SLARVAT!!!!
 
Det är något som jag verkligen aldrig gör. Jag är så irriterad. Jag skulle beräkna en dubbelintegral och räknade ut de "knepiga" gränserna, kom fram till att x=+-1 och skrev det på kladdpappret. Så sätter jag integralen för dx från 0 till 1!!! Jaa... Där rök mina poäng till tentan =( Det var nog mitt första riktiga slarvfel någonsin. Och det är något jag aldrig gör om!
 

Årets första bad

Eller.. inte för min del då! S red först genom vattnet första gången och vi hade ingen aning om att det skulle vara såå djupt. Därför var hon inte beredd på att dra upp fötterna, haha! Hon var blöt till knäna!
 

Superritt!

En film kommer upp sen på vattnet, såå härligt! Det är bara vatten på detta ställe en ytterst kort period under våren, sen torkar det upp. Det gäller att passa på. Hästarna verkade tycka att det var skoj!
 
Screenpics så länge! Jag och Monty =)

Långritt idag!

Jag och syrran ska rida ut idag, om hon tänker vakna någon gång, that is... Råkade väcka henne nyss, men hon gick inte med på att kliva upp ändå. Jag får väl åka och handla innan (måste ju plugga idag också så det är bra att ha det gjort).
 
Vi har inte bestämt runda ännu men det blir antingen en Vågsjö XL eller en Täby ryttarcenter. XL tar ca 2h med fikapaus, Täby tar väl 3h med paus. Så det gäller att ta med sig matsäck till både oss och hästarna. Jag skulle tro att det blir Wio och Monty som får följa med idag =)
 
Bus på RB
 


RSS 2.0