En omöjlig ekvation?

Nu är det ca två veckor kvar till skolstart. Som många andra hästägare har jag gjort vissa prioriteringar för att få allting att gå ihop.
 
Hösten 2011 började jag på KTH, efter att ha ägnat 3 år till att bestämma mig för vad sjutton jag ville göra av livet. För att fylla ut kassan hade jag även börjat extraknäcka varannan helg. Första året var ungefär som mina tidigare skolår: jag gled på ett bananskal genom kurserna. Jag hade ganska lite schemalagd tid och ägnade mer tid i stallet än någonsin tidigare. Red andras hästar och höll på. Jag tog inte skolan på fullt allvar, det har jag aldrig gjort tyvärr.
 
Därför kom denna höst som en nerfallande bomb. Jag började i tvåan och allt var till en början lugnt. Sen kom allting samtidigt och jag har nog aldrig ansträngt mig så mycket för att få tiden att gå ihop som jag har gjort denna termin!
 
Standard på programmeringsföreläsning ;)
 
Men trots stressen, ja, stress var något ganska nytt för mig, sjukt ostressad person som jag är, klarade jag mig genom alla mina kurser hur jobbiga de än kändes. 
 
Det jag har lärt mig denna termin är att jag faktiskt inte har sådan tidsnöd som jag tror. Jag har klarat av att ha häst, heltidsstudier och jobb. Jag har förstått att jag skulle hinna plugga mer om jag bara gjorde det på ett smartare sätt (nackdelen med att aldrig ha pluggat under tidigare skolår...)
 
Inför nästa termin ska jag verkligen försöka hålla löftet till mig själv: börja plugga i tid och gör det effektivt!
 
Om jag bara följer detta enkla råd till mig själv fixar sig nog resten =) Jag skulle inte välja att ha det på annat sätt. Hur jobbiga vissa dagar än är så har jag galet kul i skolan, jag lär mig massor av intressanta saker, jag har privilegiet att ha en underbar häst, och jag har ett jobb som gör att jag kan behålla alla mina drömmar.
 
Min första höst på KTH (även om detta kort råkar vara taget på su, hehe)

Bästkusten, minnen från jobbet på hästgården

Tjohej, har precis kommit hem ifrån Grebbestad. Vi håller på att bygga hus där nere så hela familjen har hjälpts åt. I tre dagar nu har vi ägnat oss åt att isolera innertak, måla panel och bygga innerväggar. Ska bli roligt att se hur det blir då det är klart =)
 
Grebbestad ligger en bit ifrån Strömstad på Västkusten. Det var i de trakterna jag jobbade på hästgård hösten 2009. När jag kommer ner dit känner jag ibland att jag saknar gården faktiskt. Jag fick ett så himla bra mottagande, familjen släppte verkligen in mig i deras samvaro och jag fick möjlighet att utveckla min ridning.
 
Långritt till stora sandtagen med några härliga strömstadsbor 
 
Men som alla som har jobbat i stall vet så är det verkligen ingen dans på rosor. Det gjorde mig dock inte så mycket, jag kände till och med att det var helt ok att jobba i -25C då vattnet hade frusit i stallet och vi gick med 30-liters hinkar fram och tillbaka från huset vi bodde i tre gånger om dagen för att fylla på vatten till alla 25-30 hästarna.
 
Jag & Gallina på terrängbanan
 
Det jag hade svårt för var att inte ha så mycket människor omkring. 20 minuter tog det in till Strömstad (med bil) och där bodde en skara helt underbara människor. Men det var inte så att det gick att åka dit på vardagarna utan umgänget skedde på de helger jag var ledig.. Trots att jag älskar skogen och landet är jag en storstadsperson och behöver folk omkring mig. Så det var nog ensamheten det föll på tror jag. Och det faktum att vissa av hästarna var nästintill ohanterliga vid insläpp.
 
Tack vare J-E, min tränare, gjorde jag & Gallina vår bästa tävling någonsin!
Tanums Ridklubb
 
Hemlängtan tog vid efter att jag blivit sparkad i ryggen av stallets unghäst på ca 180cm i mkh. Jag flög två meter av slaget och hästen missade ryggraden med tre centimeter. Så rädslan att bli skadad igen gjorde givetvis sitt också när jag fattade beslutet att åka hem.
 
Tävlade ponny för första gången i mitt liv
 
Det jag nämnt är givetvis saker som hör till hästyrket, man får räkna med sådant helt enkelt. Jag trivdes väldigt bra på gården och hade mycket roligt, lärde mig galet mycket om ridning.
 
 
Jag är tacksam att jag provade på hästlivet eftersom att jag trodde att det var min dröm.
Men det var det inte.

Sista dagen på västkusten innan lasset avgick hemåt, 55mil uppåt i landet

Hmm..

Jag har verkligen inte varit någon toppbloggare de senaste dagarna. Det ska bli oftare, tyvärr inte just ännu bara. På måndag blir det förhoppningsvis bättring dock. Gallina vilar nämligen denna vecka och därmed finns inte mycket att skriva om.
 
Men nu när jag ändå har loggat in och trycker ner tangent efter tangent tänkte jag langa in två bilder jag tog på julafton. Tråkigt att solen gjorde sig saknad, men det var fint ändå. Det är så himla bra i hagen just nu känns det som. Alla tre damer stod tillsammans vid halmbalen och käkade när jag besökte dem. Sååå mysigt i all snö!
 
Det är verkligen ett stort plus med stallet: att hästarna alltid har fri tillgång till stråfoder i hagarna under vinterhalvåret.
 
Btw så gick kadriljen bra, i alla fall för min och Gallinas del. G var kanske lite väl på, jag fick bromsa en hel del! Men det är bara positivt att hon är pigg, eftersom det var en liten period nyligen då hon var lite seg... Det verkar ha vänt nu =)
 

Dagens aktivering

Släde och tolkning på RB!! Så himla mysigt :) Måste säga att det var toppen med skidglajjor, hur muppigt det nu än ser ut! Haha
 

Dålig på att uppdatera

I torsdags var det meningen att vi skulle träna markarbete. Dock kändes Gallina lite varmare i vänstra frambenet än högra, så jag vågade inte vara med. Ankan som är tränare samt stallchef hos oss avrådde mig dessutom från det. Därmed fick Gallina vila, hon vilade även i fredags (även om benet var fint och kallt då.)
 
Idag har vi däremot rört lite på oss. Vi var nere i ridhuset och knatade några varv, sedan longerade jag henne i typ 15min i alla gångarter. Det gick ok. Efteråt tog jag av utrustningen och "löslongerade" som det kallas. Gallina är bra på löslongering så länge jag har en pisk att driva med. Annars vill hon helst bara gå in till mig och stanna, hehe.
 
Med ytterst små lyft av pisken fick jag henne dock att springa runt lite (man får inte göra för stora rörelser eftersom G är ganska känslig för sådant). Gallina är så vacker när hon rör sig fritt!! Hon hade lite extraenergi dessutom, så rörelserna blev verkligen luftiga och fina. Det är svårt att få henne så då man rider, så det är härligt att se att dessa rörelser faktiskt finns hos henne.
 
När vi var klara myste vi lite till i stallet innan jag åkte hem. Imorrn blir det nog ridning. På julafton är det den traditionella kadriljen i stallet. Får se hur jag ska pynta oss i år =)
 
Förra årets julkadrilj (vi tränar alltså inte på detta innan)
Gallina har vita benlindor o en röd rosett i svansen (ej för att hon sparkas) och jag har glitter på hjälmen. Syns lite ibland på filmen!
 

Dagens ridning

Det var så trevligt i stallet idag. Tog mig tid till allt o hade turen att få vara helt ensam nere i ridhuset dessutom. Gallina var pigg! Det var skönt eftersom hon till och från har varit ganska trött under hösten. Jag hoppas att hon fortsätter som vanligt nu.
 
Vi jobbade mkt i galopp. Mot slutet var G superfin, men lite väl framåt kanske. Passet blev drygt 40 min vilket kändes lagom. Imorrn ska vi nog göra ungefär samma sak.
 

Typiskt!!!

Vi hann inte klart med labben idag, satt i skolan till halv sex men lyckades inte lösa den.. Där rök dagens stallvistelse, pappa åkte dit istället. Imorrn ska jag vara i skolan 8:30 för att försöka lösa problemet. Både jag och labbkompisen har ägnat hela kvällen åt att försöka fixa programmet. Fattar inte varför det ska vara så svårt?!
 
Hur som, måste sova nu. Blir nog roligare update imorrn =)

..

En utav mina favoritbilder på Gallina. Den är tagen år 2006 el 2007 när hon kom gående mot mig i hagen =)
 

Helgen

Tjoho. I helgen har det inte blivit mycket tid till stallet. I lördags var jag inte där alls eftersom jag var bjuden på pepparkaksbak efter jobbet och blev borta hela kvällen. Igår åkte jag dit efter jobbet vid 18 och pysslade en stund. Idag blir det däremot ridning, vilket ska bli kul!
 
Jobbigt nog måste jag en sväng till skolan först både idag och imorgon. Vi har inga lektioner men jag och labbkompisen har en labb kvar att göra/redovisa. Jag hoppas att det går fort att fixa!
 
 

Kaaallt

Här hemma var det bara runt -5 när jag skulle till stallet och därför tänkte jag inte på att ridbyxor var för kallt. Väl ute i stallet fick jag en smärre chock när jag hoppade ur bilen. Då var temperaturen plöstligt neråt -15 och ridbyxor kändes som ett helknäppt val...
 
Hur som, Gallina ville ju göra något, så därför la jag på både skrittäcke och ett vanligt fleecetäcke (equilinetäcket på bilden nedan). Hade båda på hela passet eftersom det övre täcket fick fungera som benvärmare till mig. Mycket bra lösning! Passet blev ändå ganska kort, kanske 30min. Näsan höll på att frysa av.
 
Jag kom precis hem från syrran nu och tänkte lägga mig. Ska jobba imorrn och sedan är det pepparkaksbak på em/kvällen. Traditionsenligt varje år, givetvis.
 
Godnatt!!
 

Effektivitet

Tjohej! Nu har jag precis kommit hem från min shopping. Har hunnit med tre centrum: Täby C, Stinsen & Arninge (räknas väl kanske inte men ändå, hehe) Har redan avverkat Kista Galleria så nu får man väl känna sig nöjd.
 
Jag började dagen med en löptur utmed sjön. Tänk vad fort det går att bli av med kondisen!! Jag har inte hunnit vara ute o springa på nästan 2 månader. Det blev en runda på ca 3 km och tiden var totalkass. Trist, men det är bara att träna mer!
 
I slutet av sommaren var jag ganska fit. Sprang varje dag innan skolan/jobbet, mellan 3-7km dagligen. Blev vältränad otroligt fort, tog inte mer än 2v innan jag hade förbättrat mina tider vesäntligt och orkade springa längre. När vi var på landet till hummerpremiären sprang jag 8km på 40 min. Benen skrek hela vägen pga benhinneinflammationen vilket förmodligen gjorde att jag sprang lite fortare än vanligt :P 
 
Hur som helst är det målet i alla fall, att komma igång ordentligt med löpningen och orka springa en mil i bra tempo (dvs under 60min). Det är en sådan fantastisk belöning att få ta sig typ 40min i spåret, jag gillar verkligen att springa! Och desto mer man springer, desto härligare blir det =)

Bjuder på två härliga bilder från en maskeradhoppning ht-09 på BRC. Självklart var jag prinsessa, haha!!
(Vilket var skitkallt, btw!!)
 

Sista tentan skiven!!!!!

Imorrn ska jag fira med att inte tänkta på något viktigt alls. Jag ska julshoppa, rida och födelsedagsplanera på kvällen med syrran. Blir nog en gryyym dag! Bjuder på en mysig bild på mig o fina Chanell (som är Gallinas boxgranne)
 

God morgon!

Har varit en kortis i stallet. Fixade allt och myste lite med Gallina i hagen. Här är några bilder från idag!
 

Längtar...

... tills imorrn kväll då sista tentan är skriven!! Tyvärr är det mellan 14-19 vilket gör att jag inte kan åka till stallet på eftermiddagen. Så därför fixar jag allt på morgonen och har som väl är fått hjälp av en i stallet! G's benlindor behöver nämligen bytas efter en hel dag i hagen eftersom de är ganska blöta då. Så hjälpen är jag mycket tacksam för!!!
 
Gallina var så rolig idag. När jag kom fick hon en morot av mig och sedan gick jag och ställde mig några boxar ner och snackade med några. Då blev Gallina jättesur på att vi inte var vid henne och skrapade och hade sig! Haha! Hon brukar inte hålla på så. Så fort hon fick lite uppmärksamhet slutade hon, men när jag vände mig tillbaka till de andra satte hon igång igen... Även om det inte är en bra grej så var det gulligt (med tanke på att hon i princip aldrig annars skrapar med hovarna, inte ens vid fodring.)
 
Det är en väluppfostrad dam jag har. Så fin <3
 

Är det samma häst?!

När jag ser dessa bilder kan jag knappt minnas att Gallina såg så annorlunda ut förut. Visst är hon lite väl rund på bilden längst ner, men det är mer än det. Hela henne glans (inte bara pälsen) är annorlunda. Tänk vilken resa vi gjort tillsammans, och hur mycket den har förändrat!
 
våren 2006 (vi hade då haft G ett par månader) Gallina 15 år.
 
 
 
våren 2012 (lite rund pga vila) Gallina 21 år
 

Jobbig dag

Klockan 07:10 stod jag på stationen och väntade på tåget. Hade knappt sovit under natten så var inte överdrivet utvilad inför tentan direkt. SL bjöd morgonen till ära på både växelfel och inställda tåg, så det var väl att jag var ute i så god tid! (Tentan började kl 08:00)
 
Hur som haver. I eftermiddags var jag en kortis i stallet. Gallinas ben kändes bra, vilket var skönt!! Tror därför att jag longerar redan på onsdag om inte ridhuset är upptaget. Blir tyvärr ingen träning denna vecka pga em/kvällstenta just samma dag.
 
Imorrn blir det kanske en vända till Hööks. Gallina skulle behöva ett nytt innetäcke och så behöver jag något att hänga upp en extra vattenhink i. G har vattenkopp men har alltid en hink, nu på vintern är hon dessutom bortskämd med ljummet vatten.
 
Gallina är faktiskt ganska kräsen. Hon kan ha halva hinken kvar och inte dricka ur den. Sedan när jag har gjort rent den och fyllt på nytt kan hon stå o gnägga bara för att jag ska skynda mig på!! Men inte med "gammalt" vatten inte! Hehe
 
En av Gallinas hinkar (färgen, hehe!) och bästa borsten!!
 

Ångesten..

man får när man öppnar mailen och har 71 olästa j**** mail!! Usch, har undvikit den med flit men nu var jag tvungen att logga in för att se min salsplacering till tentan imorrn. Skit samma, saker blir som de blir.
 
Idag var jag återigen på RB som sagt. Var lite väl kallt dock, ca -10C. Tur att syrrans pojkvän höll igång deras öppna spis så att vi (jag o mamma) kunde värma fötterna efter luciatåget då det var dags att promenera hem igen. Det gick i rask takt, vi båda var ganska ordentligt frusna!! Men mysigt det är det!
 
Gallina fick bara ompyssling idag, eftersom jag som sagt har bestämt att hon ska vila denna vecka (eller iaf några dagar.) Lindade om hennes ben och fixade med allt, tog mig bra med tid. Gjorde iordning lite i skåpet som har varit kaosigt de senaste veckorna.
 
Är det något jag avskyr så är det oreda i stallet. Allt blir så jobbigt då. Men nu är det fint och ordningssamt igen. Det är lätt att ta ut och sätta tillbaka utrustning, precis som det ska vara =)

Bjuder på några härliga tolkbilder från förra vintern på RB (om jag inte minns fel) Jag ser supermuppig ut med tomteluva under jofa hjälm, men who cares? Hehe. B-ponnyn Juvel fick stå till tjänst, riktig speedponny det där!
(Jag & syrran på bilderna...)
 

Off to RB!

Ska dra till RB nu o kolla på syrrans luciatåg (hon är ansvarig) Blir bil till Skavlöten o promenix resten. Tjingeling!
 
Jag i luciatåget på RB 2002! Haha
 
 

Solen skiner utanför!!

Vilken dag, jättekallt men vackert. Nu ska jag ägna lite tid åt matten men sen ska jag gå ut. Tänkte åka/gå (har inte bestämt än) till RB. Är helt slut, vaknade nyss men har inte kunnat sova bra alls, inte på flera veckor. Inte idealiskt för varken pluggandet eller tentaskrivandet som väntar på måndag. Har svårt att tänka när jag är såhär trött.
 
Igår blev det ingen longering eftersom det var dressyrträning. Hoppade upp o red en sväng ist. Kändes inte helt ok... Jag vet inte om det beror på att jag är övernojig eller om det faktiskt är något. G får i alla fall vila några dagar nu och sen kollar jag efter igen. Benen är inte varma och igår ej heller galliga/tjocka, men jag har en känsla av att senan inte känns precis som den brukar. Men vi får se. Håller tummarna på att det bara är jag som är överdrivet skraj...
 
Efter så många klinikbesök som vi gjort under de senaste tre åren känns det inte som att jag har bråttom tillbaka direkt... Här är ett axplock från olika tillfällen. Det enda som är ganska skönt med kliniken är att de tycker att det är OK att inte ge Gallina lugnande inför tex ultraljud o liknande. Då tar besöket mindre tid och energi iaf... (G är så lugn att det inte behövs alltså.)

Härlig dag på RB!

Idag promenerade jag iväg till RB i det underbara vädret. Det är en lagom promenix på ca 2-2,5km. När jag kom dit var syrran ute o flängde ngnstans så jag pratade lite med 4h-tjejerna som förberedde sig för ett luciatåg. När sedan syrran dök upp efter sin förmiddagsshopping gick vi in och bakade lussekatter (hennes pojkvän också).
 
 
Medan degen jäste gick vi ut och hälsade på Pysen. Han har blivit stor! Går utan sin mamma nu.
 
 
Inne i huset igen pysslade vi med apelsiner+nejlikor och bakade ut bullarna. Kokade gröt.
 
 
Sedan var det dags för att titta på luciatåget som skulle börja kl14. Småtjejerna var duktiga och hade en ganska stor publik. Mysigt!!
 
 
Knappen hade dock lite svårt att stå still så syrran fick hålla i honom lite på kanten :P
 
 
Innan det var dags för hemgång körde vi in bullarna i ugnen och fikade lite. Det blev bra lussekatter! Syrran skjuttsade hem mig. Skönt, för jag frös!!
 
 

Snön är härlig men...

..inte bra för Gallinas ben!! I eftermiddags åkte jag ut till stallet igen för att ta av benlindorna och kolla så att senorna kändes ok. Lindade om med torra bandage så att hon har stöd för benen även imorgon. Har bestämt att G får ha benlindor på sig i hagen ett tag framöver, allt för att förebygga nya skador.
 
Benen var i alla fall inte varma. De var lite galliga men det var de även imorse, så jag hoppas att det inte är något. Hon fick vila idag och imorrn longerar jag om allt verkar ok. Gallina får gå lite lugnare tills hon slutar fara runt i hagen så mkt.
 
G i hagen på BRC 2009

Ihopsläpp

Imorse fick Gallina en ny ponnykompis. Det var väl inte sådär jätteuppskattat dock ... :P Vi släppte dem i ridhuset och de båda tyckte vi var jättekonstiga. Gallina gick efter mig och ponnyn gick efter sin ägare. De verkade inte förstå att de var lösa. Hehe!
 
Efter ett tag hälsade de dock, G blev väldigt tjurig och såg till att ponnyn höll sig på avstånd. Efter det hände inget på ett tag. Då släppte vi in G's "gamla" hagkompis vilket orsakade lite mer liv. Gallina ville nämligen inte dela med sig utav sin kompis, så stackars ponnyskrutten fick inte vara med. Så fort hon försökte blev G väldigt arg och gjorde typ 180-vändningar i luften. Tack och lov att jag hade lindat hennes ben!!
 
Efter ett tag släppte vi ut dem i hagen. Då galopperade G och ponnyn iväg jämsides och sedan ställde de sig med huvudena nere i snön på behörigt avstånd ifrån varandra...
 
Nu ska jag plugga lite. Åker till stallet i em igen tror jag.
 
Bilder från ett ihopsläpp för några år sen. G i det röd/gråa täcket. Som ni ser... ganska kaxig =/

Markarbetsträning

Kom nyss hem ifrån en träning. Gallina var helt vild idag, det var längesen hon var så på!! Drog som attan mot bomserierna :P Det var roligt. Men å andra sidan leder det också till att dressyrjobbet inte riktigt blir som det ska... Hon var fin stundvis.
 
Det var travcavaletti på medellinjen (2 serier) och även en galoppserie på ena långsidan. Dessa medverkade i flera olika övningar. I början var Gallina lite skraj men det släppte efter ett tag och sedan var det bara full fart framåt!

Imorgon ska jag till stallet kl.8 för att vara med då en ny häst ska in i Gallinas hage. Hej så länge!
 
Gammal bild från hoppträning.
Idag hade det varit underbart att få hoppa en bana, G hade kastat sig mot hindrena!

Finaste!

G's sommaräls är verkligen härlig, apelkastad och gyllene. På detta kort kan man ju inte gissa att hon är 21 år!! 
 

Inte som tänkt..

Idag har snön stormat ner hela dagen. Vid tvåtiden bestämde jag mig för att åka till stallet, vilket såhär i efterhand kändes som en dålig idé. Detta är det värsta väglag jag någonsin åkt i!! Det rullade på i ca 30-50km/h hela vägen, helt ok. Men vägarna var helt oplogade och det är väl ok på stora vägar med mkt trafik eftersom det iaf är lite uppkört ändå. Men vägen mellan Vallentuna och Frösunda var väl inte fantastisk.. Typ 40-50cm snö fick bilen rulla genom och jag såg varken höger eller vänster sidslut av vägen...
 
Gick inte att parkera när jag kom hem, fick stå på vägen igen....
Syns inte men snön är närmre metern djup vid lampan!
 
Väl i stallet hade jag tur eftersom en kille var ute med 4-hjuling o plogade (han som har stallet kör snöplog så jag antar att han var utringd sedan länge...annars brukar han vara snabb med att röja.) Det var inte en kotte där förutom stallchefen och jag förstod varför. Om inte han hade plogat just hade jag inte ens kommit in på vägen som leder fram till stallet.
 
För en gångs skull var jag tacksam att det bara gick i 50km/h på 80-vägen
(annars brukar jag typ svära åt alla som kör 75 och under..hehe)
 
Jag fick parkera på vägen och pulsa genom snön som bitvis var upp till mina höfter. Det blåste så mkt att jag inte såg vart jag gick!!
 
Med andra ord blev det ett kort besök, jag var riktigt skraj att jag inte skulle komma hem eftersom det hela tiden kom mer snö och var nätt o jämt att jag kom dit. 
 
Imorrn hoppas jag kunna rida och jag hoppas även att vägen är plogad!! Fina hästisen verkade dock oberörd av snöstormen :P hehe
 
Btw så läste jag precis ut The Horse Whisperer. Har sett filmen flera gånger men aldrig tagit mig tid att läsa boken. Nu känns det ledsamt eftersom boken slutade hemskt verkligen. Hatar när man bara har typ 15 sidor kvar och man känner på sig att "shit, nu skiter sig allt" och eftersom det bara går att få in en viss mängd ord på de 15 sidorna vet man att det inte kommer redas ut och bli bra som man vill att det ska bli... =( Förutom det sorgliga slutet så var det en fantastisk bok!

 

Katten

En annan häst som jag har ridit en hel del är "Katten" som jag kallade henne. Hon hette egentligen Cat Walk och var ett hbl sto f.99 om jag inte minns det hela fel. Hon var ungefär lika stor som Gallina, runt 165 sådär. Hon hade gått 135 hoppning och även haft föl (som stod på gården, dock fullvuxen vid detta lag och superfin!) Henne fick jag ha som min egen under det halvår jag jobbade på BRC, en otrolig förmån!
 
 
Katten hade stått hela sommaren pga något problem, har för mig ryggen. När jag kom och det pratades om att jag skulle rida igång henne fick jag höra många obehagliga historier om vad hon brukade hitta på. Katten var nämligen en mycket eldig dam, med massor av energi, åsikter och dessutom var hon otroligt smidig i sina rörelser. Tjejen som jobbade med mig berättade att hon hade suttit upp EN gång. Hon hade knappt kommit av eftersom Katten hade fort runt i paddocken, snurrat, stegrat och bockat tills ridläraren kastat sig för att få tag i tyglarna så att tjejen kunde komma av.
 
Men upp kom jag och vi satte igång försiktigt. Jag kände mig ganska skraj varje gång jag red, eftersom hon var så otroligt snabb och smidig att man inte hann med när hon fick för sig något. När vi äntligen hade kommit igång i alla gångarter efter någon månad eller två var jag fortfarande lika osäker när jag red. Hon var väldigt oberäknelig vilket gjorde att jag ständigt var avvaktande.
 
J-E, min tränare på gården, erbjöd sig att hjälpa oss extra. Vi tränade därför (lyxigt nog) för honom upp till tre gånger varje vecka. Jag litade inte alls på Katten i början, men jag litade på honom. Så när han sa åt mig att sätta Katten i galopp och öka så mycket jag kunde så gjorde jag det. När han sa att jag skulle sakta av kunde det ta flera varv, men jag visste att jag skulle klara av det för J-E visste vad han sa.
 
Cat Walk hade tidigare tävlats av dottern till ett utav syskonen som hade BRC. Jag minns hur jag som liten hade sett henne rida och vetat att hon var en riktig naturbegåvning och det var fantastiskt att se henne på en häst. J-E bad henne komma och hjälpa mig med Katten, eftersom vi fortfarande motarbetade varandra i ganska stor utsträckning. När tjejen satt upp var det som om de var gjorda för varandra. Det var otroligt inspirerande (som alltid när hon red) Det blev väldigt tydligt för mig hur det skulle se ut.
 
Efter ett tag började jag och Katten hitta varandra, träningarna var helt fantastiska och jag lärde mig oerhört mycket. Genom Katten lärde J-E mig vad äkta framåtbjudning är, och dessutom att jag klarade av mer än vad jag trodde. Jag blev mycket tuffare och mer orädd.
 
Cat Walk visade sig vara en perfekt läromästare för mig i det skedet jag var i. Genom henne förstod jag hur jag behövde rida Gallina på hinder, och efter det hoppade G nästan allt. Om jag hade haft möjlighet att ta med mig en extra häst då jag flyttade hem, hade jag tagit med Katten. Trots att hon vissa dagar var helt omöjlig att hantera, så kände jag att det vore roligt att ha henne som min egen.
 
Men till vintern spökade hennes rygg igen efter att hon gått med på en weekendkurs (ej med mig.) När jag hade flyttat hem och det gått en tid fick jag veta att hon sålts som avelssto till Norge, där hon verkade ha det bra.
 
 

Underbara snö!

Tänk bara om det inte hade blivit mörkt så rackarns tidigt bara! Jag såg knappt något när vi var ute och galopperade vid fyratiden idag. Tur att Gallina har koll på fötterna! Jag hoppas att snön ligger kvar lääänge så att vi kan ta fler mysiga galopper (förutsatt att snön inte är alltför djup förstås, för det är inte bra för hennes senor dessvärre...)
 
Det blev en väldigt kort stallvistelse idag. Jag var helt slut efter att ha haft föreläsning kl 8 och sedan varit nervös inför redovisningen hela vägen till kl 13. Då satt jag som en fiolsträng i 1h under redovisningen och när han äntligen sa att vi var godkända kändes det som om jag hade feber. Man blir ju hur trött som helst av att vara spänd/nervös en hel dag!!
 
Imorrn ska jag handla och sedan plugga. Tänkte longera G imorrn.
 
Bilder från vintern 2010

Kallt!

Det var -20 C när jag kom ut till stallet vid fyratiden i eftermiddags. Shit vad kallt!!! Skönt att hästarna hjälps åt att värma upp i stalldelen så att man inte fryser tårna av sig redan innan man hinner ner till ridhuset :P
 
Jag red barbacka och Gallina hade på sig ett fluffigt vintertäcke. Det är så mysigt att rida med ett sånt på, varmt och skönt. Vi dressyrade lite, det gick ganska bra =) Gallina hade inte blivit stel eller olydig av att vi bara har "roat" oss de senaste dagarna.
 
Efter ridpasset fick G ljummet vatten och extra hö. Efter lite ompyssling åkte jag hem igen o tog en varm ducsh!
 
Nu är jag helt slut, igår jobbade jag ju och var i stallet på kvällen, sedan satt jag till elva på med matteuppgifter som skulle redovisas imorse klockan 8 på seminariet. Därför tänkte jag hoppa ner i sängen och läsa lite. Det är jag värd!
Skolan imorse. Var så himla fint med allt gnistrande runtomkring!
 
 

Lyx & mys =)

Idag har jag jobbat. Pappa har åkt till landet så vi beställde mockning. Igår fixade han massor av höpåsar dessutom, så idag behövde jag bara fixa med Gallina. Det är inte ofta det händer!!
 
Vi hade en riktigt mysig stund. De flesta i stallet är där ganska tidigt på söndagar så därför hade vi ridhuset helt för oss själva. Då passade jag på att rida barbacka utan något träns eller så att hålla i. Det är nog andra gången jag gör det, och första gången skrittade vi bara. Jag har nämligen inte lärt G något om sådant, så det tar ganska lång tid att stanna... hehe. Men det var kul ändå! Vi galopperade litegranna. Hon var lite piggare än jag hade trott :P Så därför bröt jag av efter varje långsida. Om man tappar kontroll och inte har något sätt att stanna är det ju lite jobbigt....
 
Efter att vi hade lallat runt där ett tag hoppade jag av. Vi busade runt lite, jag lade ut en bom som vi sprang över (G var lös). Gallina hoppade och höll sig nära mig hela tiden, hon tycker ju fortfarande det är lite obehagligt. Men några  tossningar med huvudet gjorde hon och hängde på en bra stund.
 
Sedan tröttnade hon på att springa runt med mig och ägnade sig åt att nosa runt lite. När jag gick till dörren kom hon och då gick vi tillbaka till stallet igen =)
 

Prisma

Innan skolan tog upp för mycket av min tid brukade jag rida andras hästar ganska ofta. Jag tänkte presentera dem i olika inlägg.
 
Först ut får bli en fullblodsdam som hette Prisma, som jag började rida vintern 2010 och även tränade våren 2011. Mitt jobb var att hoppa med henne. Hon var nio år och enbart hoppad uppsuttet ett fåtal gånger. Det var en dam med mååååånga åsikter, det riktigt gnistrade om henne ibland. Men hon var jättecharmig och fin, hoppade med glädje. Det var en häst jag verkligen gillade, en riktig Pernilla-häst. Lagom stor dessutom, dryga 160cm i mkh.
Prisma t.h & Gallina t.v
 
 Hoppning hemma
 
Jag hade hand om henne ca tre dagar varje vecka och jag tycker att vi kom ganska bra överrens (det var få som drog jämt med henne.. hehe) Vi hade mycket skoj tillsammans. Tyvärr fick ägaren ta bort henne sommaren 2011 pga problem med bakknäna, vilket verkligen var trist. Hon hade nämligen under våren blivit så fin, och hon var alldeles för ung.
 
Här är två filmer på oss. Den första (då jag rider barbacka) var tagen typ andra gången jag satt på henne. Hoppfilmen är från vår första och enda riktiga hoppträning tillsammans.
 
 

RSS 2.0