Körning med Vendela

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss, eller vad man nu ska säga. När vi tömkörde och släpade grejer efter lyssnade Vendis jättebra på rösthjälperna, hon lydde minsta vink. Men det var dock som bortblåst när vi kom ut på körturen. För att göra det hela lite knepigare hade vi med oss ett litet vilddjur vid namn Frasse (4 år, nybliven valack). Vendela och Frasse tyckte att livet var toppen när de fick vara med och göra något, så det gick lite fort...
 
I det stora hela gick det dock bra. Vi hade en hop med barn runtom oss halva vägen, cyklister och löpare körde om, stavgångare och hundar m.m. Hästarna var detta till trots helcoola. Det var bara den lilla detaljen att Vendela inte förstod att ptroo betydde halt förrän syrran stannade bredvid henne. Kommandona för skritt och trav var dock inga problem!

Vi lyckades göra halt utan assistans en gång. Det är helt enkelt bara en träningssak, V behöver veta att signalerna betyder samma sak även när vagnen är på. (Jag kan inte minnas att vi hade problem med det med förra ponnyn vi körde in, så vi får fundera på en lösning).
 
Båda hästarna verkade i alla fall tycka att det var väldigt roligt, och på hemvägen stannade Vendis till när vi fick möte för att hälsa på alla. Haha, mer hundlik häst får man leta efter! Så söt. Vendela har inga problem med vagnen, hon är helt orädd och vänder utan problem. Saker och ting kan flaxa omkring henne men hon är bara nyfiken.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0